Alledaagse creativiteit

Op straat loop ik langs een mevrouw met 2 kleuren laarsjes, een paarse en een groene, het model is precies hetzelfde, een linker en een rechter, zie je het voor je? Nee? Zie hier:

Hoort het paar schoenen zo? het maakt andere mensen aan het lachen, ik vind het ook grappig. Ik voel een glimlach op mijn gezicht verschijnen. Ik draai mijn hoofd, en mijn ogen volgen haar schoenen, terwijl ik de andere kant op loop. Ik voel me vrolijk!

Dan denk ik erover na, is het express, per ongeluk, is zij kleurenblind? En wat maakt het eigenlijk uit, ze maakt mensen ermee aan het lachen, dus boeien! Is het een (on-)bewust gelukte handeling? Of heb ik stiekem toch een oordeel?

Een andere dag kom ik uit mijn werk, en onderweg naar het fietsenhok, passeer ik een luid zingende man, met koptelefoon op, wild gebarend voorbij fietsend. Hij is vrolijk en zingt enthousiast (vals) uit volle borst, en danst zowat van zijn fiets af.

En weer moet ik lachen, en weer zet het mij aan het denken… . In onze actuele maatschappij: kunnen we eigenlijk nog wel alledaagse creativiteit waarderen?

Of hebben we het gevoel dat we ons moeten conformeren, stil zijn, niet teveel opvallen of gek mogen doen?

Persoonlijk voel ik dat mijn ontmoetingen met deze 2 mensen die out of the box durven te zijn, me bewust maken dat er wat mij betreft wel meer kleur, en klank aan het leven toegevoegd mag worden!

En dat ikzelf ook wel meer out of the box mag zijn, want in het ergste geval heeft iemand een oordeel, en in het beste geval tover ik daarmee een lach op iemands gezicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s