Boek recensies

Op deze pagina schrijf ik over inspirerende boeken die ik gelezen heb. Oude die in mijn boekenkast staan en nieuwe net uitgekomen of net door mij ontdekte boeken, waarmee ik jullie wil inspireren.

Een greep uit mijn boekenkast
Een greep uit mijn boekenkast

Juni 2019

Titel: “Ontwerp je eigen leven” (‘Designing your life‘) van Bill Burnett & Dave Evans

Subtitel: “Hoe je het beste uit je leven en werk haalt”

Een tijdje terug kwam ik dit boek tegen, een titel die mij raakte, aangezien hij nagenoeg hetzelfde is als mijn domeinnaam! En ik kende het helemaal niet! Dit moest ik dus lezen en onderzoeken. En wat een geweldig boek, ik heb het helemaal van kaft tot kaft gelezen en nagenoeg alle oefeningen die erin staan gedaan, en meer… .

Hieronder een visual die ik maakte van het overzicht van de hoofdstukken of stappen die de schrijvers adviseren, om je leven te kunnen vormgeven.

Het begint met bewustwording, van je eigen niet-helpende overtuigingen en die te herformuleren. Het boek leert je om te gaan denken en onderzoeken als een ontwerper en een route naar de toekomst voor jezelf te creëren. “Een goed vormgegeven leven is een zinvol leven waarin wie je bent, wat je gelooft en wat je doet, samenkomen”. Je begint waar je nu staat :

Probleem vinden + Probleem oplossen = Goed vormgegeven leven

Dit boek is een echt onderzoek en ga ervoor boek: kortom een aanrader voor wie het roer wil omgooien en vol wijze levenslessen om het leven objectiever tegemoet te treden en elke uitdaging aan te kunnen.

Mei 2018

Recensie van het Boek “Tekenen tijdens de vergadering: DOEN! Hoe je de vergadering zin geeft door te tekenen” Van Rachel Levi, Uitgeverij Inspiratieboek 2018. Zij is niet alleen de schrijfster maar ook de illustrator.

Op 18 mei ben ik naar de boekpresentatie gegaan, waar Rachel Levi zelf haar boek presenteerde. Ze bood daarbij een workshop aan om gelijk te kunnen oefenen met de materie. Dit was niet alleen een erg leuke en inspirerende middag, het boek is dat zeker ook. Het is makkelijk leesbaar en zet je aan tot tekenen gelijk in het boek zelf. Aan de hand van basisvormen die iedereen kan tekenen (ja, echt iedereen) laat ze zien en ervaren dat je vandaaruit allerlei andere vormen, figuren en objecten kan samenstellen. Ze neemt je stapje-voor-stapje mee. Wat ik erg goed vind aan het boek is ook dat ze uitlegt waarom het zo nuttig is, niet eens alleen voor de tekenaar, maar misschien meer nog voor de andere mensen in een vergadering. Ineens wordt beeldend waarover men het heeft, en kan iedereen de boodschap veel beter begrijpen en onthouden. Daarbij geeft ze geeft ook een mooi inkijkje in hoe organisaties en veranderingen in organisaties in elkaar steken.